fbpx

Mitt Første Hekleprosjekt

Selv om jeg har eid et sett med heklenåler i mange år, og bruker dem hele tiden til hjelp i strikke-prosessen, har jeg aldri lært meg å hekle. Et prosjekt som jeg som oftest ser hekla, er små leker eller kosebamser. Hver gang heg ser en liten heklet skapning, kan jeg ikke la være å ønske å gjenskape den. Jeg har bestemt meg for at det endelig er på tide å ta på seg et hekleprosjekt, og jeg skal begynne med en liten babyskrangle. Her er en strikkers første inntrykk på hekling, nå som jeg prøver meg på mitt første prosjekt. 

Prosjektet

Jeg har bestemt meg for å prøve meg på en baby-skrangle av CrochetStreet Pattern. Jeg synes disse skranglene er så fine og søte. Disse typen ting er lettere å lage med hjelp av hekling i forhold til strikking. Det er også en av grunnene til at jeg har valgt akkurat det som mitt første prosjekt. Det er også en ganske liten ting, så forhåpentligvis vil det ikke ta alt for lang tid å fullføre.

Dette er det ferdige resultatet av @byfroukje

Komme i gang

Holde garnet

Jeg strikker vanligvis med garnet i høyre hånd, også kjent som engelsk stil. Så for meg, når jeg prøver meg på hekling, må jeg venne meg til å holde garnet i venstre hånd. Derfor tok det meg et par forsøk før jeg begynte prosjektet, ettersom spenningen min var litt for stram og da var det umulig å få heklenålen inn i maskene. Jeg tror dette er normale voksesmerter når du lærer deg både å strikke eller hekle. Etter noen oppvarminger ble jeg mer komfortabel med spenningen, og derfor lage mer konsistente og avslappede masker.

Maskene

Masker ser litt annerledes ut i hekleprossessen. Det som kan være mest forvirrende er at du bare har en “aktiv” maske om gangen, i motsetning til å strikke når du har en hel rad. Dette betyr også at når du tar heklenåla ut, blir maske løkken bare hengende.Da jeg var ferdig med hekleøktene mine, festet jeg en maskemarkør gjennom løkken for å ikke miste den.

Teknikker jeg brukte

Magic Ring

Strikking er ikke det eneste håndverket med “magi” involvert (sjekk ut denne artikkelen på magic loop). For å hekle rundt og rundt, brukte jeg magic loop teknikken. Det var både gøy og interessant. Når du er ferdig med å legge opp rett antall masker, drar du garnet for å stramme det opp.

Fastmaske

De fleste av maskene mine ble laget ved å bruke fastmasker. Jeg ble overrasket over å finne ut av at dette faktisk krever to bevegelser for å fullføre.  Når du først er i gang, er det imidlertid en veldig tilfredsstillende og hypnotisk maske å hekle.

Øke & Minke

Maske økning og minking er egentlig veldig lett når det kommer til hekling, sammenlignet med strikking. For økninger, hekler man inn i samme maske to ganger. For å felle av, jobbet jeg inn fastmasken på to løkker samtidig. 

Ting jeg liker best med hekling

Hekling virker litt mer fritt, i forhold til strikking. Den er ikke bundet av radstrukturen til strikking på samme måte. Det er veldig lett å øke og minke antall masker. Dette betyr at det er mye enklere å lage 3D-former (som min lille skilpadde).

Utfordringer

Selv om jeg liker den frie formen, kan det hende jeg blir litt forvirret i blant. For eksempel, jeg vet ikke hvor jeg ligger på raden, med mindre jeg stadig teller. Jeg lurer på om dette er noe som blir lettere om man er mer vandt til håndverket. Forhåpentligvis vil jeg lære meg denne ferdigheten om jeg bruker litt mer tid og energi på å hekle.

Om du digger å strikke og enda ikke har prøvd hekling, anbefaler jeg det på det sterkeste. Det var en morsom start, og jeg vil fortsette å hekle for å forbedre ferdighetene mine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *