fbpx

3 ulike måter å felle mot venstre

Nylig, da jeg bladde gjennom Instagram, kom jeg over en video om fellinger til venstre. Der oppdaget jeg en helt ny teknikk som jeg aldri hadde sett før. Jeg tenkte det kunne være interessant å dele den her, i tilfelle noen av dere heller ikke har sett den enda.

Jeg tenkte først å gå gjennom de to vanligste metodene, før jeg introduserer den nye variasjonen jeg så. 

SSK

Den første fellingsmetoden jeg lærte var SSK (slip, slip, knit). Dette innebærer å ta to masker løs av hver for seg, strikk dem rett sammen. Jeg har imidlertid alltid følt meg litt misfornøyd med denne metoden. Resultatet ser rett og slett ikke like pent ut som den høyre fellingen, K2Tog (Knit 2 together). Her strikker man to masker sammen. Spesielt når jeg strikker sokker, har jeg lagt merke til at den ene siden av hælen alltid ser litt mindre ryddig ut enn den andre.

SKP

Jeg har også prøvd meg på SKP (slip, knit, pass the slipped stitch over) som et alternativ til SSK. Selv om jeg gjerne vil at det skal være et bedre alternativ, merker jeg egentlig ikke så mye forskjell. Jeg synes fortsatt ikke at resultatet blir like fint som med K2Tog.

Ny teknikk !

Dette er den spennende nye strikketeknikken jeg oppdaget på Instagram. Jeg er ikke helt sikker på hva den heter, eller om den har fått et offisielt navn ennå. Men i bunn og grunn er det en slags variasjon av SSK. Slik strikker du denne fellingen: ta den første masken løst av rett, deretter ta den andre masken løst av vrang, og strikk dem gjennom bakre ledd av masken.

I videoen jeg så (beklager, jeg glemte å notere kontonavnet), demonstrerte strikkeren både SSK og denne nye teknikken ved siden av hverandre. Jeg personlig foretrakk utseendet på den nye teknikken, så jeg var nødt til å lære meg den.

Jeg tenkte det kunne være nyttig å sammenligne alle de ulike metodene. Se videoen her:

Kjente du allerede til denne nye teknikken, eller var dette også nytt for deg? Hvilken av de tre fellingene foretrekker du å bruke? Jeg synes det er så fint at jeg fortsatt kan lære nye teknikker etter så mange år, man har alltid noe igjen å lære!

2 hendelser på “3 ulike måter å felle mot venstre”

  1. Den var ny, eller tror jeg har gjort det på helfelling for å få det ok, uten å vite at det var noe nytt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *